„Пошто слобода?“ – Представљен програм фестивала „Инфант“

query_builder

43. Интернационални фестивал алтернатнивног и новог театра „ИНФАНТ“ , који организује Културни центар Новог Сада, биће одржан од 25. јуна до 1. јула у нашем граду. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра је међународни позоришни фестивал, који се развио из фестивала „Мало позорје“, и представља спој несвакидашње позоришне интерпретације, некласичног приступа глумачком изражавању и модерном језику театра. „ИНФАНТ“ је креиран са великом жељом да отвори нови простор за размену културних вредности са светом и да обезбеди адекватан контекст за креативну енергију младих стваралаца. На конференцији за новинаре, програм фестивала представили су селекторка Јелена Кајго и извршни продуцент Симон Грабовац.

На овогодишњем ИНФАНТ-у публику очекује десет врло квалитетних представа у седам фестивалских дана. Окосницу овогодишње селекције смо описали провокативним слоганом „Пошто слобода?“. Водили смо се и ове године стратегијом да не учествује велики број продукција него да представе које нам долазе буду од врхунског квалитета, без обзира на то што нас буџет, у великој мери, ограничава – рекла је Кајго.

Према речима извршног продуцента фестивала, овогодишњи фестивал ће нас натерати да се запитамо да ли је слобода постала роба коју можемо купити и продати и колико та цена кошта. Грабовац је истакао да ове године ИНФАНТ није добио финансијску подршку ни Републике, ни Покрајине, али да су захвални Граду што од почетка подржава ИНФАНТ на прави начин. Више информација можете наћи на званичном сајту www.infant.rs

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language