Портрети који причају причу – Ђорђе Беара

22/08/2014

У клубу „Трибина младих“, новосадског Културног центра, свечано је отворена изложба слика аутора Ђорђа Беаре. Представљајући рад истакнутог сликара, изложбу је отворио књижевни и ликовни кртичар, доктор Драшко Ређеп.

„Групни портрет у нашем сликарству појављује се још у 19. веку, и тада представља велико материјално богаство у социјалистичком реализму. Ђорђе Беара, у својој рапсодичности, прошао све категорије нашег сликарства и трендова, али са властитог становиштва. Групни портрети које можете да видите, представљају нешто много више и причају много дубљу причу када се у њих дуже загледате. Ђорђе Беара овде приказује много више од самих згужваних лица које су у кафани и позирају уметнику. – рекао је Ређеп.

Аутор изложбе захвалио се посетиоцима, али и др Драшку Ређепу, који им је предочио његову инспирацију и својим речима употпунио његов рад.

Ђорђе Беара рођен је у Станишићу, код Сомбора. Овај истакнути сликар, Ликовну академију завршио је 1982. године у Новом Саду,  и до сада је имао више од 40 самосталних изложби и више од 100 колективних, како у земљи, тако и у иностранству. Учествовао је у неколико ликовних колинија и добитник је више награда и признања.

Сви заинтересовани, изложбу еминентног сликара могу да погледају у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, до 05. септембра.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања