Помоћник директора КЦНС Миљана Козаров са директором АКФ о културној сарадњи!

07/05/2018

Помоћник директора Миљана Козаров и господин Јоханес Иршиком срели су се поводом отварања изложбе „Тријалози“ која је отворена у Малом ликовном салону где свој рад први пут у Новом Саду приказују три аустријска уметника: Георг Винокић, Волфганг Хорват и Андреас Ленер.

Они су током овог сусрета разговарали о културној сарадњи и о њеном значају. Директор Аустријског Културфорума који је и отворио изложбу, захвалио се Културном центру Новог Сада на гостопримству и на могућности да уметници излажу своја дела и у будућој Европској престоници културе.

Тријалог, у случају Георга Винокића, Андреаса Ленера и Волфганга Хорвата, представља збир три монолога и шест дијалога, кроз међусобна супротстављања уметничких израза ова три аутора. Овај измишљени појам послужио је као назив изложбе која је због своје динамичности и бескрајних могућности које нуди, убрзо прерасла у пројекат.

„Тријалози“ су заправо низ заједничких изложби три уметника изражено индивидуалних уметничких рукописа. Свакодневни интензивни разговори на личном нивоу, решавање проблема, теме у вези и са обичним животом и са уметношћу, навели су ове уметнике да у већ постојећу комуникацију уведу и своја уметничка дела. Тако је у јесен 2017. године у Јужном Бургенланду, где сва три аутора од пре три године живе, раде и друже се, настала прва од изложби „Тријалога“.

Изложба „Тријалози“ биће отворена до 19. маја 2018. године

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања