Proslava 12. rođendana Američkog kutka

05/10/2016

Novosađani su juče 25. novembra u ulici Petra Drapšina dobili još jedan mural ovog puta posvećen prvim novosadskim biciklistima koji su se davne 1886. uputili na ovim dvotočkašima u Beograd.

Povod za to je bila 12. godišnjica Američkog kutka Novi Sad koji je na ovaj način pod sloganom Move Your mind želeo da ukaže na značaj komunikacije sa lokalnom zajednicom i povezivanja sa ljudima koji promovišu dobre stvari.

Tim povodom govorili su direktor kulturnog centra Bojan Panaotović i Vilijam Henderson ispred Ambasade SAD kao i koordinatorka Američkog kutka Milica Rašković. Prisutni su zajednički otkrili mural što je naišlo na oduševljenje svih prisutnih. Slavlje se nastavilo dalje na ulici uz kuvano vino, žonglere i uličnu muziku.

Mural je delo umetnika Roša Panonskog dok je bicikl kao deo kompozicije murala nastao u radionici Noa kuf. Svakao ko ovuda prođe neće moći da zaobiće ovaj prizor a svakako ni Američki kutak koji već 12 godina besplatno organizuje brojne programe gde svako može pronaći nešto za sebe.

 

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja