Прослава 12. рођендана Америчког кутка

05/10/2016

Новосађани су јуче 25. новембра у улици Петра Драпшина добили још један мурал овог пута посвећен првим новосадским бициклистима који су се давне 1886. упутили на овим двоточкашима у Београд.

Повод за то је била 12. годишњица Америчког кутка Нови Сад који је на овај начин под слоганом Move Your mind желео да укаже на значај комуникације са локалном заједницом и повезивања са људима који промовишу добре ствари.

Тим поводом говорили су директор културног центра Бојан Панаотовић и Вилијам Хендерсон испред Амбасаде САД као и координаторка Америчког кутка Милица Рашковић. Присутни су заједнички открили мурал што је наишло на одушевљење свих присутних. Славље се наставило даље на улици уз кувано вино, жонглере и уличну музику.

Мурал је дело уметника Роша Панонског док је бицикл као део композиције мурала настао у радионици Ноа куф. Свакао ко овуда прође неће моћи да заобиће овај призор а свакако ни Амерички кутак који већ 12 година бесплатно организује бројне програме где свако може пронаћи нешто за себе.

 

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања