Počinje 45. INFANT

21/06/2018

Povodom  45. internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra, danas, 21. juna 2018. godine, u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, na drugoj najavnoj konferenciji festivala, govorili su: Bojan Panaotović, direktor Kulturnog centra Novog Sada i Simon Grabovac, selektor i izvršni producent festivala.

Ovogodišnji INFANT, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, biće održan od 25. juna do 2. jula. Direktor ove ugledne novosadske ustanove kulture, Bojan Panaotović, istakao je da selektor i izvršni producent festivala Simon Grabovac i grupa njegovih saradnika već godinama predano i kvalitetno rade svoj posao.

– Zahvaljujući ovakvim istrajnim festivalima i njegovim pregaocima, kao i umešnosti ekipe iz Fondacije „Novi Sad 2021“ i dobroj organizaciji u KCNS-u, imali smo plodno tlo na kojem se moglo raditi da bi Novi Sad mogao da postane evropska prestonica kulture. INFANT ćemo s ponosom moći da predstavimo svima koji iz Evrope dođu u Novi Sad 2021. godine da uveličaju naše slavlje povodom evropske titule kulture – rekao je Panaotović.

Selektor Grabovac je podsetio da će na ovogodišnjem festivalu biti izvedeno 11 predstava iz Francuske, Izraela, Srbije, Španije, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Rusije. Festival će svečanom besedom otvoriti glumica Maja Mitić, član „Dah teatra“.

Predstave će biti izvođene na tri lokacije: u Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu i Štrandu.

U pratećem programu biće izvedena četiri raznovrsna sadržaja – Dijana Milošević, suosnivačica „Dah teatra“ koji ove godine obeležava četvrt veka postojanja, održaće predavanje – performans „25 čaša vina“.

Drugi program u okviru pratećih sadržaja, prema najavi selektora Grabovca, korespondira sa osnovnom  idejom INFANT-a „Novi teatar i scenski pokret“ za povod ima izlazak knjige  Marijane Fink Prpa. Uslediće i predstava Tanje Pajović i na kraju izložba „Nova paradigma“ Efemeris kolektiva.

U žiriju festivala, koji će nauspešnijim učesnicima dodeliti nagrade su: Jelena Mijović, dramaturg u Ateljeu 212, Ivan Pravdić, profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu i Vesna Dragojlov koja se bavi graničnim oblicima elektronske umetnosti.

Ulaznice po ceni od 300 i 500 dinara (za studente Univerziteta u Novom Sadu i organizovane posete) biće prodavane u KCNS-u, SNP-u i na mestima gde predstave budu igrane.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja