Почиње 18. Фестивал “Еуро-Ин Филм“

02/12/2014

25 дана филмског спектакла

Прва пројекција Берлински победник „Црни угаљ, танак лед“

 

Програм прва четири дана можете погледати ОВДЕ

  Фестивал европског и независног филма „Еуро-Ин“ биће одржан од 4. до 28. децембра у Великој Сали Културног центра Новог Сада. Током наредних 25 дана новосађане очекује низ великих филмских остварења из ове године, најавио је уредник филмског програма Ђорђе Каћански.

„Новосађани ће моћи да погледају филмове који су победили на Берлинском, Канском, Венцијанском и многим другим истакнутим фестивалима ове године – рекао је Каћански, додавши да ће осим категорије „Главни токови“, бити приказани и документарни, експериментални, кратки, али и целовечерњи филмови који су значајни за светску кинематографију.

Скоро читав један месец новосађани ће имати прилику да погледају више од 200 филмских остварења из различитих крајева Европе и света. Првог дана фестивала биће приказан филм „Црни угаљ, танак лед“, који је добио награду у Берлину, а филмаџије ће пре ове пројекције моћи да присуствују свечаном отварању две изложбе „Граница тела“ и Филмски плакати.

„Током 18. година број пријатеља овог Фестивала се повећавао, тако да ми данас са поносом можемо да кажемо како имамо једну светску сарадничку мрежу. Њихов труд и ентузијазам је допринео да овогодишњи Фестивал буде квалитетан и конецпцијски јединствен„ додао је Каћански.

Током Фестивала биће одржана и бројна предавања намењена младим професионалцима, студентима, али и љубитељима седме уметности. Такодје, биће отворен и конкурс за приказивање кратких филмова младих стваралаца, а део програма ће чинити и значајан сегмент „Сајам фима“ који на једном месту окупља дистрибутере и приказиваче из Србије.

Филмски сладокусци, карте за све пројекције могу купити на билетерници Културног центра Новог Сада по цени од 150 динара.

Све информације ће бити доступне на САЈТУ

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања