ПОЧЕО ФЕСТИВАЛ „ПОЕЗИКА“

08/06/2018

Дводневни фестивал ауторске музике Поезика, који се одржава осму годину заредом, почео је вечерас, 8. јуна 2018. године у Културном центру Новог Сада.

Покретач фестивала, Милош Зубац обратио се публици окупљеној у Великој сали КЦНС у поетском тону рекавши да, без обзира на то одржава ли се у Новом Саду или, рецимо, у Котору, било лети или зими, Поезика је „место“ које уме да промени своје актере.

            – Јер, овај фестивал је сваке године другачији – рекао је Зубац.

Фестивал је својим наступом отворила Bili Džoan из Сплита, победница конкурса Поезике за посебне актере. Она је публици објаснила да пева на енглеском „не из трика“, него зато што јој је тако инстинктивно лакше. Отпевала је песму коју је компоновала и посветила свом оцу који је извршио самоубиство пре петнаест година.

Пoтом је наступио акустични трио On Tour, који је Новосађанима донео својеврсну мешавину алт-кантрија, фолк-рока и акустичног звука.

Група Туристи се премијерно представила Новом Саду. Иако млад бенд, њихова музика је итекако зрела, јер састав чине музичари с дугогодишњим ауторским и извођачким искуством. Изворни творац бенда Бошко Мијушковић познат је по свом доприносу као басиста и гитариста у бендовима Straight Mickey & The Boys, ШкртицеLollobrigida.

Сутра, другог дана фестивала, у Ликовном салону КЦНС  у 17:30 биће приређена радионица музичког новинарства, а од 19:30 на реду је књижевно представљање Драгане Мркић.

Од 20:30 у Клубу „Трибина младих“ представиће се победник конкурса за посебне актере фестивала Христина из Београда, а од 23 часа Ирена Жилић одржаће концерт. На крају фестивала, од 22:15, у Великој сали КЦНС, концерт ће приредити бенд Битипатиби.

Сви програми фестивала Поезика су бесплатни.

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања