Почела радионица „Стрип као таблаˮ у Дворцу Еђшег

14/08/2017

Почела радионица „Стрип као таблаˮ у Дворцу Еђшег

Данас је у простору Дворца Еђшег у Новом Саду одржана прва радионица под називом „Стрип као таблаˮ у низу оних које током ове године следе, а инспирисане су историјским догађајем стогодишњице присаједињавања Војводине Србији. Ову креативну и едукативну радионицу, у организацији Културног центра Новог Сада, реализоваће у својству предавача Марија Шавија – магистар вишемедијских уметности кроз континуирани педагошки рад са групом деце и младих (узраста од осам до осамнаест година).

Наиме, примарни циљ радионице је едукативни, зато што ће млади и даровити учесници имати прилику да усвајају основне ликовне елементе стрипа и кроз континуирани рад са предавачем (који је и сам уметник) уђу у креативни процес осмишљавања и реализације сценарија за стрип – као крајњи циљ ове радионице. Поред своје едукативне димензије, ова радионица представља и својеврстан вид социјализације младих као и подизања њихове свести о сопственој културно – историјској баштини. Родитељима који буду заинтересовани, нуди се могућност да учествују у радионици стварајући са својом децом што овом креативном пројекту даје додатни полет и сврху.
Радионица „Стрип као таблаˮ је бесплатна и отворена за све заинтересоване младе учеснике, а информације у вези са пријавама, поред сајта можете пронаћи и на фејсбук страници (https://www.facebook.com/besplatnaskolastripa/), мејлу ([email protected]) или лично у просторијама Дворца Еђшег.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања