Почела 8. Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд

14/07/2018

Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд, осма по реду, отворена је вечерас, 14. јула 2018. године у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада и трајаће наредних седам дана, до 21. јула.

Полазнике академије, њих 82 из Новог Сада, Београда, Сомбора, Суботице, Зрењанина, Вршца, Шапца, Ваљева, Панчева, Сплита, као и десеторо из Дортмунда, поздравила је уредница музичког програма КЦНС-а Весна Каћански, пожелевши им да и овога пута своје музичко знање подигну на још виши ниво, те да стекну нова пријатељства током боравка у Новом Саду.

https://youtu.be/Kz9Ew-d0wQY

 Летњу џез академију Нови Сад – Дортмунд и ове године предводи Уве Плат, саксофониста и предавач на Академији у Дортмунду, заједно са професорским тимом из Србије и иностранства. То су: Клаус Хајман (Klaus Heimann) (труба), Вања Кеврешан (гитара), Грегори Гејнер (Gregory Gaynair) (клавир), Диан Пративи (Dian Pratiwi) (глас), Федор Рушкуц (контрабас), Игор Молнар (електрични бас), Немања Златарев (тромбон) и Мирослав Карловић (бубњеви).

Професор Плат исказао је задовољство што је поново у Новом Саду и што овогодишња џез академија броји највише учесника, а то значи да је академија радила претходних година веома добро.

Овај музички пројекат, који се реализује као део сарадње братских градова Новог Сада и Дортмунда, КЦНС организује у сарадњи са Музичком школом „Исидор Бајић“. На основу нивоа знања полазника, биће формиране групе које ће током наредних дана имати теоријску и практичну наставу у музичкој школи. Полазници ће моћи да науче да свирају џез, а искуснији и да усавршавају своје музичко умеће. Полазници ће, такође, имати прилику и да склапају пријатељства и креирају заједничке пројекте.

И ове године, Летња џез академија публици ће понудити три  џемсешна – у среду, четвртак и петак на броду „Цепелин“ од 21 час, када ће свирати House Band. Круна овогодишње академије биће завршни концерт полазника и професора у суботу, 21. јула у Клубу „Трибина младих“ КЦНС-а од 20 часова.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања