Плакати светског пројекта Tolerance Poster Show уручени Културном центру Новог Сада

16/11/2020

Плакате који су део великог светског пројекта Tolerance Poster Show чији је идејни творац Мирко Илић поклонила је данас Културном центру Новог Сада Силвана Живковић. У име домаћина гошћу је дочекала Сунчица Марковић, помоћник директора.

Графички дизајнер, уметник и активиста Мирко Илић пореклом је из Бијељине и један је од најпризнатијих графичких дизајнера у свету. Пројекат посвећен толеранцији организовао је уз помоћ графичких дизајнера из целог света, који су као одговор на његов позив послали плакате на својим језицима. Плакати се баве појмом толеранције из угла сваког од уметника / аутора.

„Идеја читавог пројекта је да се обичан човек позове на толеранцију кроз уметност која има особину да додирне унутрашњи свет човека. Пројекат је до сада обишао преко тридесет земаља и плакате је видело преко сто педесет хиљада људи. За изложбу се увек бирају урбани простори – тргови, пролази, универзитетски центри, како би најпре били уочени и продрли у свет обичног човека“, истакла је Силвана Живковић.

Аутори плаката које је на поклон примио КЦНС су бразилски уметник Рико Линс, предавач на Instituto Europeo di Design и Дејан Кршић, предавач визуелне комуникације на сплитској Академији уметности.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања