Перформанс младих из 14 земаља као круна деветодневног семинара Културног центра Новог Сада

11/04/2014

 

Учесници семинара „Омладински културни активизам и интеркултурални дијалог“ који је организовао КЦНС а финансирала Европска унија, извели су перформанс на Тргу слободе. У овом перформансу учествовало је 28 младих из 14 земаља Европе и Азије представљајући резултате свог досадашњег рада на семинару на ком се дискутовало о томе како активизам може да мења друштво.

Едукаторка овог пројекта била је Светлана Кијевчанин из Србије, која је заједно са Шантел Линдо из Енглеске девет пуних дана радиле са учесницима семинара.

-Ова група младих људи се уз помоћ овог програма, кроз радионице, разне уметничке форме и импровизацију упознала са тиме како омладински активизам може да мења друштво. Овај перформанс представља илустрацију процеса који је урађен током ових девет дана. Oви кoнтaкти кojи су људи успoстaвили ћe oстaти и зa будућу сaрaдњу и очeкуjeмo мoгућa пaртнeрствa у виду прojeкaтa кojи ћe сe нaстaвити и нaрeднe гoдинe – рекла је Свелана Кијевчанин.

Културни центар Новог Сада је овај пројекат спровео у циљу да повеже младе људе који су заинтересовани за културну размену и тако их подстакне да пренесу искуства из својих земаља. Учесници овог семинара су разговарали о улози културе и уметности у спречавању конфликата.

Поред учесника из Србије овај семинар су похађали млади из Шпаније, Немачке, Италије, Мађарске, Хрватске, Македоније, Албаније, Бугарске, Грчке, Турске, Јерменије, Русије и Азербејџана.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0M8pKUCfqtA&feature=youtu.be[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања