ПАНАОТОВИЋ – МИ СМО НАЦИЈА АНДРИЋА, ТЕСЛЕ И ЦРЊАНСКОГ, А НЕ МАЦЕ ДИСКРЕЦИЈЕ

02/08/2017

Новосадски новинар, социолог и директор Културног центра Новог Сада, у данашњем интервјуу за интернет портал Видовдан, оценио је да је пред нашом елитом и нашим грађанима лак избор – или ћемо бити нација Андрића, Тесле и Црњанског или ће се наша деца угледати на полусвет који господари ријалити програмима и турбо-фолк звезде!

На питање новинара каква је културна политика потребна Србији, Панаотовић је рекао:“Кључ и корен наше културне политике треба управо да буде оштра, бескомпромисна и радикална борба против кича, шунда, примитивизма и насилничких образаца и враћање грађанства, а посебно младих људи, аутентичним културним вредностима“. Панаотовић истиче да наши млади не треба да одрастају уз сазнања о томе где годишњи одмор проводи ова или она старлета, али треба да знају ко је Марко Миљанов и зашто су важни његови примери чојства и јунаштва!

Говорећи о титули Европске престонице културе, Панаотовић је оценио да је реч, о фудбалским речником речено, успеху равном освајању Лиге шампиона или Купа УЕФА, у коме је градоначелник Милош Вучевић био спиритус мовенс док је КЦНС имао улогу логистичке подршке односно „носача авиона“.

Целокупан интервју можете прочитати на порталу Видовдан

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања