Panaotović: „KCNS – kuća sa velikim medijskim i društvenim uticajem na Balkanu. Kleveću zlonamerni.“

21/10/2020

„Laž izmišlja opake snove, umorna laž… I dok nemoć pretvara snagu u bol, gluperde lutaju daleko…“, citirao je maestralnog Džonija Štulića direktor Kulturnog centra Novog Sada otvarajući konferenciju za novinare, održanu 21. 10. 2020. s početkom u 11 časova.

Bojan Panaotović obratio se predstavnicima sedme sile povodom neistina iznesenih na račun KCNS od strane marginalne političke stranke (GO SRS).

„Čast, moral i obaveza prema građanima Novog Sada nas obavezuju da odgovorimo na neistinite tvrdnje koje dovode u pitanje gledanost, atraktivnost, pa i kvalitet predavanja koja organizuje Kulturni centar Novog Sada. Preko 3,5 miliona pregleda ima zvanični Jutjub kanal KCNS. Imamo 10 hiljada pratilaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Nemačke… Osamdeset i četiri zemlje intenzivno prate sadržaj na našem Jutjub kanalu“, istakao je Panaotović prikazavši foto-materijal koji svedoči o broju pratilaca i pregledima, dokazujući kvalitet sadržaja koji plasira KCNS. Panaotović je pozvao građanstvo da veruje isključivo brojkama, a ne lažima i klevetama.

„Na opskurnoj konferenciji za novinare koju je održao GO Srpske radikalne stranke iznesena je laž da predavanja u KCNS posećuje pet do sedam ljudi“, naglasio je Panaotović pružajući prisutnim novinarima na uvid fotografije prepune sale kluba „Tribina mladih“ na predavanjima Ognjena Karanovića, dr Borisa Stojkovskog, Danila Koprivice, Miloša Savina, Gorana Šarića, Milovana Balabana… Uz to je medijima prikazana i arhiva KCNS koju čine stručni naučni radovi naših predavača, koji se mogu pronaći i na zvaničnom veb-sajtu KCNS, kao i na društvenim mrežama.

„Svi naši predavači koji pune sale imaju obavezu da pored održanog predavanja napišu i esej za rubriku Agora, koja je svima dostupna na našem veb-sajtu. Nijedan dinar, nijedan honorar (oko kojih se spore minorne političke formacije) ne prolazi bez višestruke provere od strane nadležnih gradskih institucija“, rekao je Panaotović, ističući da konkretan primer o značaju i gledanosti tribina u KCNS jesu brojevi pregleda na Jutjub kanalu.

„Predavanja Ognjena Karanovića“, nastavio je Panaotović, „dosežu rekordnu gledanost od preko sto hiljada pregleda. Balaban i Vukašinović imaju preko sedamdeset hiljada pregleda, dok je opskurna konferencija za štampu SRS-a privukla tek 115 gledalaca za dvadeset i četiri sata. Nekome smeta što jedan intelektualac, neko ko je celog života učio i radio, ima honorar od 250 evra, a nikom nije upitna činjenica da su honorari estradnih i rijaliti zvezda višestruko veći za samo jedan nastup. SRS, da se eufemistično izrazim i ne upotrebim neke grublje reči – besomučno ne govori istinu!“

O uspesima KCNS i brojnim sporazumima o saradnji na polju kulture Panaotović je govorio u nastavku: „KCNS je za tri godine ugostio tri nobelovca – Pamuka, Handkea i Ljosu. Handke je polovinu svog honorara poklonio Dečjem selu. Izdavačka delatnost objavljuje dela koja su u više navrata ovenčana najprestižnijim književnim nagradama u Srbiji. Naš književni program, tribine i predavanja privukli su svojom atraktivnošću sponzorstva, a da ne govorimo o mesečnim prihodima od Jutjuba, koji ležu na račun KCNS i namenjena su stimulacijama na platu naših radnika.“

Privodeći konferenciju za medije kraju, direktor Kulturnog centra Novog Sada istakao je da je ova ustanova uvek otvorena za sve vrste pitanja, sugestija i kritika, ali da nikada neće dozvoliti da se besramno manipuliše informacijama u cilju skupljanja jeftinih poena.

„Bilo bi dobro da se malo više međusobno uvažavamo, poštujemo i sarađujemo, umesto što se neki bave manipulacijama, lažima i klevetama“, poentirao je Panaotović.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja