Панаотовић: „КЦНС – кућа са великим медијским и друштвеним утицајем на Балкану. Клевећу злонамерни.“

21/10/2020

„Лаж измишља опаке снове, уморна лаж… И док немоћ претвара снагу у бол, глуперде лутају далеко…“, цитирао је маестралног Џонија Штулића директор Културног центра Новог Сада отварајући конференцију за новинаре, одржану 21. 10. 2020. с почетком у 11 часова.

Бојан Панаотовић обратио се представницима седме силе поводом неистина изнесених на рачун КЦНС од стране маргиналне политичке странке (ГО СРС).

„Част, морал и обавеза према грађанима Новог Сада нас обавезују да одговоримо на неистините тврдње које доводе у питање гледаност, атрактивност, па и квалитет предавања која организује Културни центар Новог Сада. Преко 3,5 милиона прегледа има званични Јутјуб канал КЦНС. Имамо 10 хиљада пратилаца из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Немачке… Осамдесет и четири земље интензивно прате садржај на нашем Јутјуб каналу“, истакао је Панаотовић приказавши фото-материјал који сведочи о броју пратилаца и прегледима, доказујући квалитет садржаја који пласира КЦНС. Панаотовић је позвао грађанство да верује искључиво бројкама, а не лажима и клеветама.

„На опскурној конференцији за новинаре коју је одржао ГО Српске радикалне странке изнесена је лаж да предавања у КЦНС посећује пет до седам људи“, нагласио је Панаотовић пружајући присутним новинарима на увид фотографије препуне сале клуба „Трибина младих“ на предавањима Огњена Карановића, др Бориса Стојковског, Данила Копривице, Милоша Савина, Горана Шарића, Милована Балабана… Уз то је медијима приказана и архива КЦНС коју чине стручни научни радови наших предавача, који се могу пронаћи и на званичном веб-сајту КЦНС, као и на друштвеним мрежама.

„Сви наши предавачи који пуне сале имају обавезу да поред одржаног предавања напишу и есеј за рубрику Агора, која је свима доступна на нашем веб-сајту. Ниједан динар, ниједан хонорар (око којих се споре минорне политичке формације) не пролази без вишеструке провере од стране надлежних градских институција“, рекао је Панаотовић, истичући да конкретан пример о значају и гледаности трибина у КЦНС јесу бројеви прегледа на Јутјуб каналу.

„Предавања Огњена Карановића“, наставио је Панаотовић, „досежу рекордну гледаност од преко сто хиљада прегледа. Балабан и Вукашиновић имају преко седамдесет хиљада прегледа, док је опскурна конференција за штампу СРС-а привукла тек 115 гледалаца за двадесет и четири сата. Некоме смета што један интелектуалац, неко ко је целог живота учио и радио, има хонорар од 250 евра, а ником није упитна чињеница да су хонорари естрадних и ријалити звезда вишеструко већи за само један наступ. СРС, да се еуфемистично изразим и не употребим неке грубље речи – бесомучно не говори истину!“

О успесима КЦНС и бројним споразумима о сарадњи на пољу културе Панаотовић је говорио у наставку: „КЦНС је за три године угостио три нобеловца – Памука, Хандкеа и Љосу. Хандке је половину свог хонорара поклонио Дечјем селу. Издавачка делатност објављује дела која су у више наврата овенчана најпрестижнијим књижевним наградама у Србији. Наш књижевни програм, трибине и предавања привукли су својом атрактивношћу спонзорства, а да не говоримо о месечним приходима од Јутјуба, који лежу на рачун КЦНС и намењена су стимулацијама на плату наших радника.“

Приводећи конференцију за медије крају, директор Културног центра Новог Сада истакао је да је ова установа увек отворена за све врсте питања, сугестија и критика, али да никада неће дозволити да се бесрамно манипулише информацијама у циљу скупљања јефтиних поена.

„Било би добро да се мало више међусобно уважавамо, поштујемо и сарађујемо, уместо што се неки баве манипулацијама, лажима и клеветама“, поентирао је Панаотовић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања