ПАНАОТОВИЋ: „КЦНС КАО КРОВНА УСТАНОВА КУЛТУРЕ У НОВОМ САДУ СПРЕМНА ДА ПОДРЖИ БУДВУ У ОСВАЈАЊУ ТИТУЛЕ ЕВРОПСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ КУЛТУРЕ”

18/10/2022

Социолог и директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић изјавио је данас да је Културни центар Новог Сада, као кровна установа културе у нашем граду, био камен темељац и једна од кључних тачака у процесу освајања титуле Европске престонице културе, те је спремaн да пружи сваки вид помоћи, подршке и савета како би ова престижна титула стигла и у Будву.
„Програмски садржаји који се током године реализују у Новом Саду не представљају само добитак и успех на пољу културе, већ и много више од тога – дају снажан допринос брендирању и видљивости града на светској мапи. Ти процеси аутоматски привлаче туристе, уметничке трупе и инвеститоре различитих профила. Туристи су у Новом Саду константа у току читаве године, а не само током летњих месеци. Будва би тако имала значајно повећање броја ноћења и велики прилив у буџет, и то од јануара до децембра”, изјавио је Панаотовић.
„Будва са свим својим потенцијалима, историјским наслеђем и лепотом на пени од мора заслужује једну овакву титулу, а ми, који имамо искуство у освајању те титуле, пружићемо подршку и помоћи братском граду на сваки начин”, закључио је Панаотовић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања