Панаотовић: „Јачати културне и пријатељске везе Србије и Црне Горе“

26/10/2018

Директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић и директорка ЈУК Херцег Фест Гордана Крцуновић потписали су данас у Херцег Новом протокол о сарадњи којим ће званично отпочети културна размена две установе. Приликом потписивања протокола Панаотовић је истакао да КЦНС већ има потписане споразуме и активну сарадњу са културним центрима у Подгорици и Котору и да је од егзистенцијалног значаја да се развијају пријатељске, културне и братске везе између Србије и Црне Горе.

Директор КЦНС је рекао да нико није ближи Црногорцима од Срба, нити Србима од Црногораца и позвао црногорске власти да уважавају људска, грађанска и верска права Срба у Црној Гори.

– За економију и туризам благотворно је имати на делу грађанску хармонију, закључио је Панаотовић.

Директорка ЈУК Херцег Фест Гордана Крцуновић истакла је да је за њену установу велика част што данас потписује уговор са Културним центром Новог Сада.  Конзул Србије у Херцег Новом, господин Зоран Дојчиновић, рекао је да конзулат снажно подржава успостављање сарадње две установе културе.

Потпредседник општине Херцег Нови, Милан Коњевић, истакао је да му је жао што је Херцег Нови изгубио од Новог Сада трку за Европску престоницу културе, али да је срећа у несрећи то што је тај пораз уследио од Новог Сада, јер за многе Новљане нема дражих  градова од Новог Сада и Београда.

Потписивању споразума у Херцег Новом присуствовала је начелница Секретаријата за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало као и сарадници директора КЦНС, Мирсад Авдић и Александра Божовић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања