PANAOTOVIĆ – INSISTIRATI NA POPRAVLJANJU SRPSKO-HRVATSKIH ODNOSA

17/02/2018

Sociolog i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, gostujući u emisiji Ino-strane, Radio Televizije Vojvodine, rekao je da budućnost srpsko-hrvatskih odnosa može počivati na razgovorima, zajedništvu i kulturnoj i ekonomskoj saradnji, a da nas, u protivnom, gledanje preko nišana i otkopavanje ratnih sekira iz prošlosti može voditi samo ka iznurivanju i međusobnom istrebljenju.

Panaotović je istakao da je Kulturni centar Novog Sada Konferencijom o regionalnoj stabilnosti koja je održana prošle godine dao snažan vetar u jedra idejama pomirenja i saradnje i da su na toj konferenciji, između ostalih, govorili ugledni hrvatski intelektualci snažno se založivši za normalnost i kooperativnost.

Susretom u Zagrebu, veli Panaotović, predsednica Hrvatske Grabar Kitarović i predsednik Srbije Vučić, pokazali su državničku odgovornost. Ton i sadržaj tog susreta pokazali su da je reč o političarima koji korespondiraju sa duhom vremena.

Na pitanje autora emisije Nemanje Starovića o kulturološkim fenomenima koji spajaju dve države i dva naroda, Panaotović je podsetio na Štulićev stih koji glasi „Nije važno odakle sam sve dok znadeš kuda putujem“, naglasivši da Srbi i Hrvati moraju da stave prst na čelo i da odluče kuda putuju, kada je o budućnosti reč. Put saradnje i tolerancije vodi ka stabilnosti i napretku, dok put mržnje i zavade vodi u mrak i provaliju, zaključio je on.

Celu emisiju možete pogledati ovde: http://media.rtv.rs/sr_lat/ino-strane/34964

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања