OTVORENO PISMO DIREKTORA KCNS NADLEŽNIM MINISTARSTVIMA, REGULATORNIM TELIMA,…

01/02/2016

OTVORENO PISMO DIREKTORA KCNS NADLEŽNIM MINISTARSTVIMA, REGULATORNIM TELIMA, ORGANIMA VLASTI I JAVNOSTI U CELINI POVODOM KONTINUIRANOG TERORA RIJALITIJA

 

ZAŠTO TRAGIČNO ZAOSTAJEMO ZA BOSNOM I HERCEGOVINOM?

Svaki građanin Srbije koji drži do sebe, sopstvene dece, građanskog dostojanstva, mentalne higijene, pa ako hoćete i nacionalne časti, ostao je posramljen nakon agencijskih vesti da su nadležni organi i regulatorna tela nama susedne BiH ograničili emitovanje rijaliti programa na period između 00 i 6.00 časova izjutra! Postavlja se pitanje, kakav prostakluk, kakvo nasilje i kakve nepodopštine treba da se dese u domaćim rijalitijima da bi se naši nadležni organi odlučili da pomere ovaj medijsko-kulturni otpad u termine kada deca spavaju i kada nisu pred TV aparatima. Zar je moguće da je zarada uskog kruga bogataša važnija od mentalnog trovanja čitavih generacija?

Šokantno je da narod koji je iznedrio Teslu, Andrića, Marka Miljanova i Milutina Milankovića danas za zvezde – uzore ima zmajeve, ajfonke, ferarije, diskrecije i slične? Nije sramota uočiti nešto kvalitetno u komšijskom dvorištu i primeniti istu stvar u svom. Pozivam nadležne organe i regulatorna tela da ako imaju određena ograničenja, teškoće i nedoumice, jednostavno prepišu odluke organa BiH i izmeste rijalitije u sitne noćne sate barabar sa pornografijom i vampirskim filmovima gde im je i mesto!
Ako već nećete i ne možete da ih sasečete i drastično oprezujete, izmestite ih u termine kada deca nisu pred TV ekranima!
Polazeći od činjenice da na mladima svet ostaje i da su mlade generacije te na kojima će počivati temelji našeg društva, moramo napraviti temeljni preokret u obrazovnoj i kulturnoj politici i na primer vratiti u orbitu Zorana Radmilovića i Milenu Dravić i „Priče iz Nepričave“ a celokupnu rijaliti treš kulturu gurnuti na marginu.

Učiteljica i seljak iz Nepričave su prototipi i socijalni profili pojedinaca koji mogu da sačinjavaju zdravo i uspešno društvo. Forsiranje i ugledanje na zvezde rijalitija siguran je put u kaljugu, patologiju i hronično zaostajanje.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja