ОТВОРЕНО ПИСМО ДИРЕКТОРА КЦНС НАДЛЕЖНИМ МИНИСТАРСТВИМА, РЕГУЛАТОРНИМ ТЕЛИМА,…

01/02/2016

ОТВОРЕНО ПИСМО ДИРЕКТОРА КЦНС НАДЛЕЖНИМ МИНИСТАРСТВИМА, РЕГУЛАТОРНИМ ТЕЛИМА, ОРГАНИМА ВЛАСТИ И ЈАВНОСТИ У ЦЕЛИНИ ПОВОДОМ КОНТИНУИРАНОГ ТЕРОРА РИЈАЛИТИЈА

 

ЗАШТО ТРАГИЧНО ЗАОСТАЈЕМО ЗА БОСНОМ И ХЕРЦЕГОВИНОМ?

Сваки грађанин Србије који држи до себе, сопствене деце, грађанског достојанства, менталне хигијене, па ако хоћете и националне части, остао је посрамљен након агенцијских вести да су надлежни органи и регулаторна тела нама суседне БиХ ограничили емитовање ријалити програма на период између 00 и 6.00 часова изјутра! Поставља се питање, какав простаклук, какво насиље и какве неподопштине треба да се десе у домаћим ријалитијима да би се наши надлежни органи одлучили да помере овај медијско-културни отпад у термине када деца спавају и када нису пред ТВ апаратима. Зар је могуће да је зарада уског круга богаташа важнија од менталног тровања читавих генерација?

Шокантно је да народ који је изнедрио Теслу, Андрића, Марка Миљанова и Милутина Миланковића данас за звезде – узоре има змајеве, ајфонке, ферарије, дискреције и сличне? Није срамота уочити нешто квалитетно у комшијском дворишту и применити исту ствар у свом. Позивам надлежне органе и регулаторна тела да ако имају одређена ограничења, тешкоће и недоумице, једноставно препишу одлуке органа БиХ и изместе ријалитије у ситне ноћне сате барабар са порнографијом и вампирским филмовима где им је и место!
Ако већ нећете и не можете да их сасечете и драстично опрезујете, изместите их у термине када деца нису пред ТВ екранима!
Полазећи од чињенице да на младима свет остаје и да су младе генерације те на којима ће почивати темељи нашег друштва, морамо направити темељни преокрет у образовној и културној политици и на пример вратити у орбиту Зорана Радмиловића и Милену Дравић и „Приче из Непричаве“ а целокупну ријалити треш културу гурнути на маргину.

Учитељица и сељак из Непричаве су прототипи и социјални профили појединаца који могу да сачињавају здраво и успешно друштво. Форсирање и угледање на звезде ријалитија сигуран је пут у каљугу, патологију и хронично заостајање.

Фото: Mилица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања