Отворена велика завршна изложба дечјих радова са НОА феста 2018

18/12/2018

У уторак 18. децембра, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, уприличена је велика завршна изложба дечјих радова са НОА феста 2018. Ову поставку отвориле су: Мирјана Ђурђев – директорка ПУ „Радосно детињство“, и Сунчица Марковић – помоћник директора КЦНС. Изложба ће трајати до петка 21. децембра.

Циклусoм ликовно-литерарних радионица за децу предшколског узраста Мозаик од боја и речи отворена је сарадња између ПУ „Радосно детињство“ и Културног центра Новог Сада, озваничена потписивањем протокола у септембру ове године.

Тема прве радионице гласила је „Шта највише волим у мом граду“. Одговоре у форми кратке приче, а затим и илустрације, деца из вртића креирала су у току радионица организованих у просторијама „Радосног детињства“, од септембра до децембра у оквиру програма НОА феста.

У име домаћина, Сунчица Марковић захвалила је свим васпитачицама и деци на сарадњи.

Мирјана Ђурђев се најпре обратила малишанима предшколских установа који су углас рекли да су уживали дружећи се у радионицама.

– Захваљујем Културном центру, ово је први овакав вид наше сарадње. Велика захвалност свим васпитачима и учесницима у реализацији овог програма – казала је директорка Ђурђев.

Од септембра до децембра, у радионицама су учествовала деца из шест вртића: из Ченеја („Ласта“), из Шангаја („Дуга“) и из четири градска вртића („Весељко“, „Чуперак“, „Чаробни брег“ и „Шврћа“). Програм су водиле Гордана Рађеновић, дипломирани сликар и наставник ликовне културе у Основној школи „Милош Црњански“, Јелена Трбојевић, професор српског језика и Јелена Тишма, стручни сарадник за ликовно у ПУ „Радосно детињство.“

Малишани су искреирали око 150 радова – кратких прича и илустрација. Учесницима овог програма, на крају свечаности, Сунчица Марковић доделила је захвалнице.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања