Отворена је изложба слика и скулптура из фундуса Удружења уметника МЕЂУНАРОДНА УМЈЕТНИЧКА КОЛОНИЈА „КОЛО” ТРЕБИЊЕ

25/03/2023

На Трибини младих Културног центра Новог Сада отворена је изложба слика и скулптура из фундуса Удружења уметника МЕЂУНАРОДНА УМЈЕТНИЧКА КОЛОНИЈА „КОЛО” ТРЕБИЊЕ која ће моћи да се погледа до 4. 4. 2023.

Присутне госте прво је поздравио Дражен Милић, селектор Међународне умјетничке колоније „Коло“ који је изразио задовољство и част што се налази у Новом Саду са изложбом која је прошла озбиљну селекцију. После Новог Сада, изложба се сели у Ниш а затим у Београд. На овој изложби учествује 46 уметника из 10 држава региона, већином су уметници из Србије на шта је Милић посебно поносан.

Сваке године у мају или јуну отвара се колонија. Уметници који дођу у Требиње инспирисани су овим градом, Херцеговином и своје импресије пребацују на платна. Захваљујући тим импресијама ове слике данас изгледају овако.

Част да ову изложбу отвори има Љиљана Ривић, уметница која је дошла у Требиње пре две године и заљубила се у овај град. Љиљана Ривић је прошлогодишња победница  колоније Коло и управо ће њој припасти част да отвори Међународну умјетничку колонију „Коло“ 2023. године.

Ривићева наглашава да је кроз колонију „Коло“ прошло преко 100 учесника и да је настало око 300 радова за 9 година рада колоније. Свако ко је једном био део „Кола“ има жељу да се и следеће године врати, добра енергија и ентузијазам селектора преноси се на учеснике и то је рецепт за оваква уметничка достигнућа. Уз жељу и наду да ће ова колонија да траје још дуги низ година, у чему ће селектору помоћи велики број уметника којима је и сам пружио подршку, изложба је отворена.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања