Отворена изложба слика „Српски јунаци Косовске битке, владари вечности“ ауторке Љубинке Шибе Фимић

14/01/2020

У уторак 14. јануара у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада отворена је изложба слика „Српски јунаци Косовске битке, владари вечности“ ауторке Љубинке Шибе Фимић, која ће моћи да се погледа до недеље 19. јануара.

Добродошлицу посетиоцима пожелела је Сунчица Марковић, помоћник директора КЦНС, подсетивши да је Љубинка Фимић и раније излагала у овој културној установи у оквиру манифестације „Дани Кубе“ 2018. године.

У представљању изложбе која садржи укупно 22 слике, ауторкин пријатељ Милутин Обрадовић, који је учествовао и у музичком делу вечерашњег програма, казао је да је реч о изузетној сликарки и мултимедијалној уметници која је са својим уметничким делима пропутовала цео свет, а данас живи у Варшави.

Љубинка Шиба Фимић истакла је да док слика има осећај да излази из опсаде која влада светом, која обесмишљава духовно стање свести. Поклонила је пуно својих слика у хуманитарне сврхе. Она се захвалила Културном центру Новог Сада и директору Бојану Панаотовићу на гостопримству, као и посетиоцима ове изложбе.

Ова уметница рођена је 1944. у Новом Селу код Врњачке Бање. Прву изложбу имала је 1987. године, а до данас је приредила више од 50 самосталних изложби у Србији, Пољској, Русији, Куби, Кини, Немачкој и на Кипру.

Лично, издваја поставку „Пут за Хавану“, посвећенуреволуционарима Че Гевари и Фиделу Кастру, која је после Београда представљена и у Хавани, у којој се и данас налази. Тим поводом била је и гошћа породице Ернеста Че Геваре. Велики успех је доживела са изложбом слика Кина, која је представљена у граду Вухану (провинција Хубеј, Кина) и коју је до сада видело више од 40 000 посетилаца, а остала је део трајне поставке тог музеја.

Изложба „Дозивање из Анголе“ је промовисана управо у Гварнериусу, у оквиру обележавања дана културе Анголе, а обишла је све земље са португалског говорног подручја.

Поставка посвећена Путину истовремено је била и дар председнику Русије, који је, дирнут овим гестом, ауторки и лично захвалио.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања