Отворена изложба слика полазника школе сликања на камену Биљане Ристић „Одсјаји дунавских обала”

28/11/2023

У клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада отворена је изложба „Одсјаји дунавских обала”. Изложбу чине слике полазника школе сликања на камену Биљане Вукаловић Ристић, а заступљени су радови уметника из Осијека, Новог Сада, Темерина, Шида и Куцуре: Ане Карловић, Валерије Ембер, Весне Роботић, Данице Михаљевић, Добрице Срдића, Драгане Панаотовић, Гордане Јовановић, Милане Стојаковић, Милице Радоичић, Миљане Жарковачки, Невенке Ћесаров, Радмиле Радоичић и Тање Срдић.

Школа сликања на камену сликарке и песникиње Биљане Ристић постоји већ седам година и броји двадесетак полазника различитог узраста, занимања, интересовања, а све их повезује љубав према сликарству и жеља за савладавањем нове и занимљиве сликарске технике. Стручно вођство и рука професионалца Биљане Вукаловић Ристић помаже им у савладавању свих изазова на том уметничком путу. Радионице су бесплатне и одржавају се једном месечно у Културном центру Новог Сада.

Изложба „Одсјаји дунавских обала” доноси радове инспирисане Дунавом и дунавским обалама, а рецензеткиња ове изложбе професорка Светлана Градинац истиче: „Полазници сликарске школе Биљане Ристић загледани су у природу, у планинске врхове, ту je пољско цвеће које само што не замирише, ту je река Дунав са својим обалама, грађевине које одолевају зубу времена, облаци и небо којим je граница само површина камена на којем се црта.“ За све посетиоце изложба ће бити отворена до 11. децембра текуће године.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања