Отворена изложба „Повест Милована Видаковића“

14/09/2023

У оквиру уводних програма који најављују 17. Међународни фестивал прозе – PROSEFEST у Ликовном салону Културног центра Новог Сада отворена је документарна изложба „Повест Милована Видаковића“ ауторке Мирјане Фрау Гардиновачки. Присутне је поздравила ауторка, а пригодном беседом изложбу је отворио емеритус проф. др Сава Дамјанов. Сви заинтересовани изложбу ће моћи да погледају до 18. септембра.
„Повест Милована Видаковића“ доноси причу о првом романописцу у српској књижевности. Мирјана Фрау Гардиновачки представила је Видаковићеву биографију и стваралачки опус, приказавши фототипска издања пишчевих религиозних епова, романа и уџбеника. Изложба је организована у част писца чије име носи међународна књижевна награда коју традиционално додељује PROSEFEST.

Након званичног отварања изложбе, у 19.00 у клубу „Трибина младих“ КЦНС одржана је промоција књиге „Млади Товија“, једног од најзначајнијих дела Милована Видаковића, која је овог месеца објављена у издању Матице српске. На промоцији су говорили приређивачи књиге емеритус проф. др Сава Дамјанов и проф. др Радослав Ераковић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања