Oтворена изложба младог фотографа Карима Сенгијумва из Бурундија у дворцу „Еђшег“

02/10/2023

У оквиру манифестације „Деца хлеба“, у Културној станици „Еђшег“, 27. септембра, у 18 часова отворена је изложба младог фотографа Карима Сенгијумва из Бурундија под називом „Тамо далеко има снаге и наде“. Изложбу су отворили Сунчица Марковић, помоћница директора Културног центра, затим Драган Вукотић, представник UNHCR-a и аутор изложбе.

 

 За оне који не знају, Карим је избегао из Бурундија и пронашао је уточиште у Србији пре више од годину дана. У својој домовини радио је као фотограф и увек је истицао да би највише волео да у Србији добије прилику да се бави својом професијом.

Веома је захвалан Културном центру Новог Сада и Културној станици „Еђшег“ што је препознала Каримов таленат и што су му пружили шансу да на овом јединственом месту изложи своје радове.

Карим представља један од примера како тражиоци азила и избеглице могу да допринесу заједницама у које долазе, као и да их обогате и оплемене.

Јер, као што ово вече доказује, заиста „Има наде далеко од куће“.

Посетиоци ће имати прилику да изложбу погледају до 30. септембра.

Након отварања изложбе, у 18.30 часова, организоване су ликовне радионице са демонстрацијом рада у глини и папиру на којима су учествовали корисници Геронтолошког центра „Нови Сад“ , Савеза глувих и наглувих Војводине и деца која похађају ликовно – едукативне радионице у КС „Еђшег“.

Водитељи радионица били су академски сликари и ликовни педагози: Данијела Вимић, Мирослав Гравоња, Бранислав Медаковић и Смиља Кубет.

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања