Отворена изложба Марије Пауновић „У дијалогу са Миком“

13/03/2023

У оквиру манифестације „Антићеви дани“, коју Културни центар Новог Сада, након двогодишње паузе узроковане неповољним епидемиолошким условима, ове године организује шеснаести пут заредом, у Малом ликовном салону отворена је изложба цртежа „У дијалогу са Миком“. На самом отварању присутне су поздравиле уредница ликовног програма Малог ликовног салона Маја Ердељанин и Марија Пауновић, ауторка изложбе.

Марија Пауновић докторирала је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 2023. године. Изложба која ће за посетиоце бити отворена до 24. марта представља својеврсни изазов на који се одважила хватајући се укоштац са поетско-ликовним импулсима којим дело Мирослава Мике Антиће годинама уназад интригира уметнике.

„Иако је поезија неприкосновена повезница с именом Мике Антића, песник се доказао као сликар: од раних фигуративно-реалистичких пејзажних призора, преко експресионистичког бављења асоцијативним формалним склопом, па све до апстракције којом је исказивао елементарни експресионистички промишљај света и досезао полоковски дефинисано акционо сликарство…“, истакнуто је у рецензији изложбе. Цртежи Марије Пауновић тематски су обједињени и посвећени представи природе у пејзажној визури која симболизује свеколику природу.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања