Отворена изложба фотографија Анђелка Васиљевића „Портрети с интервјуа од лица до лица”

20/12/2022

Изложба фотографија Анђелка Васиљевића „Портрети с интервјуа од лица до лица” отворена је у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада. Изложбу чине фотографије знаменитих личности које су својим талентом и радом постигле високе нивое у својој делатности и завредиле поштовање у друштву: Светлана Бојковић, Перо Зубац, Влатко Стефановски, Емир Кустурица, Петер Хандке, Немања Радуловић, Васил Хаџиманов, Зоран Христић, Драгослав Михајловић и многи други. Аутор изложбе начинио је низ фотографија приликом разговора за дневни лист „Политика”.
„Циљ мојих фотографија јесте да покажем карактере тих особа и да их тако представим широј јавности, те да, без обзира на то колико су познати и славни, покажем да су у питању ипак само обични људи са својим манама и врлинама”, истакао је аутор изложбе Анђелко Васиљевић.

Част да отвори изложбу имао је песник Перо Зубац који је истакао да је фотографија отргнути тренутак вечности, те да без фотографије не бисмо знали како су изгледали многи људи које смо заволели кроз књиге и друге видове уметности.
Изложбу „Портрети с интервјуа од лица до лица” могуће је погледати до 25. децембра.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања