Отворена изложба фотографија „15. јул – дан демократије и националног јединства“

12/07/2018

Изложба фотографија под називом „15. јул – дан демократије и националног јединства“ отворена је у четвртак, 12. јула у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.

 

Поставку, којом се обележава двогодишњица откако је у ноћи 15. јула 2016. турски народ осујетио покушај државног удара, отворио је амбасадор Републике Турске у Србији Његова екселенција Танжу Билгич, а поздравну реч упутио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. У име домаћина, госте је поздравила Миљана Козаров, помоћник директора КЦНС-а.

У поздравној речи, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је ова изложба сведочанство о храбрости једног народа, о његовој жељи да одбрани, не само своју част и слободу своје земље, већ и највише цивилизацијске токове – да одбрани демократију.

– Ова изложба је подсећање на нашу подршку турском народу, јер Србија је тих дана и тешких ноћи била уз вас. Нисмо крили подршку турском председнику Ердогану и демократском поретку који је био нападнут у време пуча и међу првима смо осудили те нападе – казао је Вучевић.

https://youtu.be/fQ34U9Fqlho

Градоначеник Новог Сада је, затим, додао да после две године Србија и Турска нижу све боље билатералне и економске односе и када на глобалном нивоу сви имају потребу за миром, наше две државе су његова гаранција на Балкану.

Отварајући изложбу, амбасадор Републике Турске у Републици Србији Његова екселенција Танжу Билгич подсетио је на догађај који се догодио пре две године који је организован од стране чланова терористичке организације Фетулаха Гулена, инфилтрираних у оружане снаге и друге јавне установе.

– Оно што се десило био је најстрашнији терористички напад у историји Републике Турске какав до сада није виђен. Погинуо је 251 држављанин, а више од 2.000 људи је рањено – казао је амбасадор упутивши захвалност граду Новом Саду и Културном центру Новог Сада на великом доприносу у реализацији ове изложбе.

https://youtu.be/PVcoF2kUu9Y

Ова изложба, која садржи 18 аутентичних фотографија,  приређена је у организацији Амбасаде Републике Турске у Републици Србији, Турске агенције за сарадњу и координацију – ТИКА и Новинске агенције „Анадолија“ заједно са КЦНС-ом.

Изложба ће трајати до понедељка 16. јула.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања