Otvaranje izložbe slika Đorđa Beare

19/08/2014

Svečano otvaranje izložbe slika Đorđa Beare biće u četvrtak, 21. avgusta u 20:00 časova u klubu Tribine mladih Kulturnog centra .

 

 

 

Đorđe Beara je rođen 13.12.1955.god. U Stanišiću(Sombor). Izlagao na 50 samostalnih i 100 kolektivnih izložbi. Više puta nagrađivan.

Na nikad ostvarenom defileu faca i spodoba našeg severa Đorđe Beara ima neočekivanih susreta, neverice u vlastita lica, grimase kao ona vrsta zagonetnih, frojdovski izazvanih gestova o kojima je Ranko Marinković svedočio sugestivno i ironično. Ta svakojaka sašaptavanja iza dlanovima sakrivenih usana, taj darmar tikova, taj konferencijaški zanos preostao još iz vremena, veoma vitalan, kada se proleće u Novom Sadu javljalo najpre po vonju kanalizacije u Dunavskoj i po neizostavnom nagonu večitih omladinacda da u tišini Letenke uvežbavaju sletske vežbe: Dan mladosti je blizu. Naime, velika prednost Bearinih portreta je ta neprepoznatljivost fotke iz lične karte, a u biti, iza svega, titra ta kafanska, konferencijaška, svečarska plazma života koji nestaje, ostavljajući samo poneki trag.

Dr Draško Ređep

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja