Отварање изложбе слика Ђорђа Беаре

query_builder

Свечано отварање изложбе слика Ђорђа Беаре биће у четвртак, 21. августа у 20:00 часова у клубу Трибине младих Културног центра .

 

BLU_1067

 

Ђорђе Беара је рођен 13.12.1955.год. У Станишићу(Сомбор). Излагао на 50 самосталних и 100 колективних изложби. Више пута награђиван.

На никад оствареном дефилеу фаца и сподоба нашег севера Ђорђе Беара има неочекиваних сусрета, неверице у властита лица, гримасе као она врста загонетних, фројдовски изазваних гестова о којима је Ранко Маринковић сведочио сугестивно и иронично. Та свакојака сашаптавања иза длановима сакривених усана, тај дармар тикова, тај конференцијашки занос преостао још из времена, веома виталан, када се пролеће у Новом Саду јављало најпре по воњу канализације у Дунавској и по неизоставном нагону вечитих омладинацда да у тишини Летенке увежбавају слетске вежбе: Дан младости је близу. Наиме, велика предност Беариних портрета је та непрепознатљивост фотке из личне карте, а у бити, иза свега, титра та кафанска, конференцијашка, свечарска плазма живота који нестаје, остављајући само понеки траг.

Др Драшко Ређеп

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language