Отварање изложбе слика Ђорђа Беаре

19/08/2014

Свечано отварање изложбе слика Ђорђа Беаре биће у четвртак, 21. августа у 20:00 часова у клубу Трибине младих Културног центра .

 

 

 

Ђорђе Беара је рођен 13.12.1955.год. У Станишићу(Сомбор). Излагао на 50 самосталних и 100 колективних изложби. Више пута награђиван.

На никад оствареном дефилеу фаца и сподоба нашег севера Ђорђе Беара има неочекиваних сусрета, неверице у властита лица, гримасе као она врста загонетних, фројдовски изазваних гестова о којима је Ранко Маринковић сведочио сугестивно и иронично. Та свакојака сашаптавања иза длановима сакривених усана, тај дармар тикова, тај конференцијашки занос преостао још из времена, веома виталан, када се пролеће у Новом Саду јављало најпре по воњу канализације у Дунавској и по неизоставном нагону вечитих омладинацда да у тишини Летенке увежбавају слетске вежбе: Дан младости је близу. Наиме, велика предност Беариних портрета је та непрепознатљивост фотке из личне карте, а у бити, иза свега, титра та кафанска, конференцијашка, свечарска плазма живота који нестаје, остављајући само понеки траг.

Др Драшко Ређеп

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања