Oтварање изложбе Милице Вучковић

15/04/2014

Изложба младе уметнице, Милице Вучковић, отворена је у Ликовном салону, новосадског Културног центра. Ауторка, која је бивша стипендисткиња Дармасисва програма, каже да њено стваралаштво пут до појединца проналази личном визијом, и тако буди све облике живота.

– Ова изложба није један опус, већ су радови из различитих етапа мог сликања, те су радови и различите тематике. Један део њих представља моје бављење интроспекцијом, док се остали тичу углавном односа човека према природи или нас самих према другим људима. – рекла је уметница.

Сликарство ове младе уметнице претвара свет реалног у другачију перцепцију, остварену слободно нанетим, понекада снажним и енергичним, а некад тананим и лирским потезима који отичу и уливају се у сећања, незаборав и вечност.

Кроз сукобе боја и облика остварила је ковитлац емоција који у појединцу покрећу свевременске вредности. Поред сликарства, ова уметница, већ седам година бави се тетовирањем, а последње три године ради у најбољем студију у Београду. Према њеним речима, сличности између њеног уметничког изражавања на платну са једне стране и телу са друге, не постоји.

–  Тетовирање је превише прецизна техника, док сликањем имам слободу изражавања па зато моја дела делују шаролико. То је са једне стране мој вентил где нашироко могу да испољим своје емоције. – рекла је Милица Вучковић.

Млада, али изузетно талентована уметница до сада је имала три самосталне изложбе и учествовала је на више колективних. Рођена је у Београду 1989. године, завршила је 13. Београдску гимназију, након чега је дипломирала и мастерирала на Факултету примењених уметности. Похађала је и Уметничку академију у Денпасару у Индонезији. Сви заинтересовани њену изложбу могу да погледају до 27. априла.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања