Отварање изложбе Биљане Бакалуце у Малом ликовном салону 23. маја у 20 часова

19/05/2016

Изложба Биљане Бакалуце Give Me A Sign биће отворена у понедељак 23. маја у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада у 20 часова.

„Изложба под називом “Give Me A Sign” скреће пажњу на савремене појаве у друштву које веома често делују узнемирујуће на заједницу, а у исто време креирају моралне стандарде који налажу одређен начин понашања и односа. Највише сам се осврнула ка присутности сајтова за упознавање на друштвеним мрежама, изазивајући реакције непознатих мушкараца, као и на све чешћу присутност тетоважа које својом појавношћу намећу потпуно нови вид естетике.“ (Ауторка)

biljana bakaluca

БИЉАНА БАКАЛУЦА је рођена у Вршцу. Магистрирала је на Академији уметности у Новом Саду 2006. године. Излагала је на великом броју колективних и самосталних изложби, уметничких фестивала, колонија и уметничких резиденционих програма у земљи и у иностранству. Члан је СУЛУВ-а, УЛУС-а и Omani Society of Fine Arts, Оман. Од 2011. до 2015. године радила је као предавач визуелних уметности на Блиском Истоку (Оман), а тренутно живи и ради у Новом Саду.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања