Otvaranje Festivala evropskog filma

22/05/2015

Urednik filmske redakcije Đorđe Kaćanski i Snežana Pupovac iz EU info pointa

Filmom Enklava u režiji Gorana Radovanovića, počeo je Festival evropskog filma u Velikoj Sali novosadskog Kulturnog centra. Osim režisera, mnogobrojnoj publici obratio se i urednik filmskog programa KCNS-a Đorđe Kaćanski, a festival je otvorio član delegacije Evropske Unije u Srbiji Ričard Maša.

Na ovogodišnjem Festivalu evropskog filma u Kulturnom centru Novog Sada će od 21. do 25. maja biti prikazano ukupno 12 filmova u čijoj su produkciji ili koprodukciji učestvovale 22 zemlje članice EU. Među odabranim filmovima se nalaze i ovogodišnji laureati na vodećim međunarodnim filmskim festivalima, poput festivala u Kanu, Berlinu, Veneciji ili na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkog filma.

Četvrti Festival evropskog filma će četvrti put za redom publici predstaviti širok izbor recentne evropske filmske produkcije. Ali, i više od toga – osnovna ideja Festivala nije samo da predstavi najbolje filmove sa Starog kontinenta publici u Srbiji, već i da pokaže da se filmska produkcija u Srbiji po kvalitetu može u svakom pogledu ravnopravno porediti s najboljim evropskim dostignućima.

Otvaranje festivala evropskog filma

Ulaz na filmske projekcije je besplatan uz ulaznice koje se mogu podići u kancelariji EU Info pointa Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 17, u Kulturnom centru grada kao i putem medija, o čemu će građani Novog Sada na vreme biti obavešteni.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja