Отварање Фестивала европског филма

22/05/2015

Уредник филмске редакције Ђорђе Каћански и Снежана Пуповац из ЕУ инфо поинта

Филмом Енклава у режији Горана Радовановића, почео је Фестивал европског филма у Великој Сали новосадског Културног центра. Осим режисера, многобројној публици обратио се и уредник филмског програма КЦНС-а Ђорђе Каћански, а фестивал је отворио члан делегације Европске Уније у Србији Ричард Маша.

На овогодишњем Фестивалу европског филма у Културном центру Новог Сада ће од 21. до 25. маја бити приказано укупно 12 филмова у чијој су продукцији или копродукцији учествовале 22 земље чланице ЕУ. Међу одабраним филмовима се налазе и овогодишњи лауреати на водећим међународним филмским фестивалима, попут фестивала у Кану, Берлину, Венецији или на Београдском фестивалу документарног и кратког филма.

Четврти Фестивал европског филма ће четврти пут за редом публици представити широк избор рецентне европске филмске продукције. Али, и више од тога – основна идеја Фестивала није само да представи најбоље филмове са Старог континента публици у Србији, већ и да покаже да се филмска продукција у Србији по квалитету може у сваком погледу равноправно поредити с најбољим европским достигнућима.

Otvaranje festivala evropskog filma

Улаз на филмске пројекције је бесплатан уз улазнице које се могу подићи у канцеларији ЕУ Инфо поинта Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 17, у Културном центру града као и путем медија, о чему ће грађани Новог Сада на време бити обавештени.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања