Оперска певачица Тамара Рађеновић отворила манифестацију „Дани Котора у Новом Саду”

19/05/2018

Манифестацију „Дани Котора у Новом Саду”, у петак 18. маја 2018. године, у Свечаној сали Градске куће отворила је солистичким концертом оперска певачица Тамара Рађеновић приредивши јединствен музички доживљај. У публици, која је испунила салу до последњег места, били су члан Градског већа за културу Далибор Рожић, помоћник директора КЦНС Миљана Козаров и директорка Културног центра „Никола Ђурковић” из Котора Марија Бернард.

У пратњи реномиране британске уметнице Caroline Dowdle, професорке на Лондонском краљевском колеџу и пијанисткиње  у чувеној оперској кући Royal Opera House, млада црногорска сопранисткиња Тамара Рађеновић отпевала је Белинијеве, Пучинијеве и Шопенове арије и још неколико италијанских, француских и шпанских композиција.

Пошто је на крају четрдесетоминутног концерта отпевала на „бис” Пучинијеву „О mio babbino caro” и била награђена дугим аплаузом, уметница је казала да је веома срећна што је имала прилику да свој први наступ у Новом Саду приреди у прелепој Свечаној сали Градске куће, за коју каже да је једна од најлепших у којима је наступала.

Ова двадесеттрогодишња Црногорка, иначе рођена Београђанка, пре годину дана дипломирала је соло певање на лондонском Royal College of Music који спада у три најпризнатије музичке академије на свету. Од овог колеџа  добила је стипендију за мастер студије. Квалитет и потенцијал младе уметнице потврђени су и добијањем специјалног статуса у Великој Британији.

Прве певачке наступе имала је као петнаестогодишњакиња у Средњој музичкој школи Васа Павић у Подгорици, где је похађала клавир од своје шесте године. Осим средње музичке школе у Подгорици, завршила је и Конзерваториј за глазбу и балет у Љубљани на одсеку соло певање.

Наступала је у Црној Гори, Србији, Словенији, Аустрији, Италији, Немачкој, Енглеској, Шпанији и на Маурицијусу.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања