Омладински културни активизам од 4. до 12. априла у Културном центру Новог Сада

query_builder
Print

Семинар који организује Културни центар Новог Сада под називом „Омладински културни активизам и интеркултурални дијалог“ уз помоћ програма Европске комисије „Млади у акцији“ биће повод да се у Новом Саду од 4. до 12. априла окупи чак 28 младих из 14 земаља Европе и Азије. 
Поред учесника из Србије овај семинар ће похађати и млади из Шпаније, Немачке, Италије, Мађарске, Хрватске, Македоније, Албаније, Бугарске, Грчке, Турске, Јерменије, Русије и далеког Азербејџана.
Циљ овог семинара јесте да повеже младе људе заинтересоване за културну размену и подстакне их да дискутују о томе како активизам може да мења друштво и пренесу искуства из својих земаља о утицају младих на друштвене промене. Учесници овог семинара такође ће разговарати о улози културе и уметности у спречавању конфликата, а резултате свог рада приказаће јавно 11. априла.
Семинар ће се одржати у Културном центру Новог Сада а водиће га две искусне едукаторке из области омладинског рада и социјално ангажоване уметности – Светлана Кијевчанин из Србије и Шантел Линдо из Велике Британије.
Више о семинару, организаторима и учесницима можете прочитати на блогу креираном за потребе овог семинара http://youthculturedialog.wordpress.com

0Shares

Tags:

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language