Одржано предавање “Зрачење јавности” – сусрет стручне и лаичке јавности

query_builder

У клубу „Трибина младих”, у уторак, 23. фебруара у 17 часова, одржано је предавање „Зрачење јавности“. Данило Копривица био је аутор и модератор, а о теми су говорили проф. др Уранија Козмидис Лубурић, др Софија Форкапић и радиолог Дејан Јовановић.

IMG_5439
-Ова дебата је сусрет стручне и лаичке јавности. Стручна јавност има најбољу намеру, она на време упозорава али то ради језиком који нама лаицима није лако разумљив – истакао је Данило Копривица на самом почетку трибине
На предавању се говорило о појмовима као што су јонизирајуће и нејонизирајуће зрачење, када и како треба примењивати зрачење иколико су људи свакодневно изложени, како лаици схватају појам електромагнетног зрачења. Предавачи су истакли да је непоходно упознати зрачење и примењивати га на прави начин.
Циљ дебате био је корак ка успостављању законске регулативе којима се прописују форме личног и медицинског надзора над укупном изложеношћу зрачења пацијената али и јавног надзора, путем јавно доступног мапираног регистра, свих потенцијално критичних извора вештачког зрачења.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fmQV01bdTeQ[/youtube]

 

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language