Održano književno veče „ U čast laureatu“

11/03/2020

Na kraju prvog dana 13. po redu manifestacije „Antićevi dani“ koja će trajati do 13. marta, čiji ovogodišnji slogan glasi „Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš nestvarnog“, u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada priređeno je književno veče „U čast laureatu“.

 Učestvovali su: Bojana Stojanović Pantović i Dejan Aleksić, prošlogodišnji dobitnik Nagrade „Miroslav Antić“ za zbirku pesama „Radno vreme raja“ u izdanju Kulturnog centra Novog Sada. Moderator je bila Mirjana Frau Gardinovački, pesnikinja i književna kritičarka.

Na početku večeri, Aleksić je pročitao nekoliko pesama iz svoje nedavno objavljene knjige „Dok traju svetovi“ u izdanju KCNS. Ova zbirka sadrži izabrane pesme iz poslednje četiri autorove  zbirke: „Jedino vetar“, „Biti“, „U dobar čas“ i „Radno vreme raja“.

Predstavljajući poetiku knjige „Dok traju svetovi“, Bojana Stojanović Pantović rekla je da je Aleksić pesnik koji je doživeo transformaciju, naročito u poslednjoj dekadi.

– Kod Aleksića postoji neka vrsta poigravanja, ne samo sa čitaocem i njegovim očekivanjima. On nastoji da iz pesme u pesmu iznenadi samog sebe – objasnila je Stojanović Pantović.

Dejan Aleksić (1972) je pesnik, dramski pisac i književni stvaralac za decu. Objavio je devet pesničkih knjiga za koje je dobio brojna književna priznanja: „Meša Selimović“, „Branko Miljković“, Zmajeva nagrada Matice srpske, „Branko Ćopić“, „Borislav Pekić“, „Vasko Popa“…

Pored pesničkih, objavio je i preko dvadeset knjiga za decu, kao i jednu knjigu drama. Živi i radi u Kraljevu.

 

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja