Одржано књижевно вече „ У част лауреату“

11/03/2020

На крају првог дана 13. по реду манифестације „Антићеви дани“ која ће трајати до 13. марта, чији овогодишњи слоган гласи „Стварност је стварнија ако јој додаш нестварног“, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада приређено је књижевно вече „У част лауреату“.

 Учествовали су: Бојана Стојановић Пантовић и Дејан Алексић, прошлогодишњи добитник Награде „Мирослав Антић“ за збирку песама „Радно време раја“ у издању Културног центра Новог Сада. Модератор је била Мирјана Фрау Гардиновачки, песникиња и књижевна критичарка.

На почетку вечери, Алексић је прочитао неколико песама из своје недавно објављене књиге „Док трају светови“ у издању КЦНС. Ова збирка садржи изабране песме из последње четири ауторове  збирке: „Једино ветар“, „Бити“, „У добар час“ и „Радно време раја“.

Представљајући поетику књиге „Док трају светови“, Бојана Стојановић Пантовић рекла је да је Алексић песник који је доживео трансформацију, нарочито у последњој декади.

– Код Алексића постоји нека врста поигравања, не само са читаоцем и његовим очекивањима. Он настоји да из песме у песму изненади самог себе – објаснила је Стојановић Пантовић.

Дејан Алексић (1972) је песник, драмски писац и књижевни стваралац за децу. Објавио је девет песничких књига за које је добио бројна књижевна признања: „Меша Селимовић“, „Бранко Миљковић“, Змајева награда Матице српске, „Бранко Ћопић“, „Борислав Пекић“, „Васко Попа“…

Поред песничких, објавио је и преко двадесет књига за децу, као и једну књигу драма. Живи и ради у Краљеву.

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања