Održano književno veče Dušana Kovačevića Batulje

31/07/2019

U sredu 31. jula u klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, upriličeno je književno veče Dušana Kovačevića Batulja. Osim pesnika, govorila je i Ljiljana Gutić Kovačević, pesnikinja. Moderator je bio Stevan Babić.

Pozdravljajući okupljene ljubitelje poezije, Ljiljana Gutić Kovačević predložila je da se umesto dugih govora i recenzija odmah pređe na poeziju jer pesma treba da govori o pesniku. Stoga je zamolila pesnika Jovana Plačkića da pročita nekoliko Kovačevićevih pesama. On je pročitao pesme iz zbirke „Život je tajna“ koje su naišle na lep prijem kod novosadske publike.

Autor Kovačević rekao je da je mnoge pesme napisao inspirisan istinitim događajima, bilo da je motiv ljubavni,socijalni ili pak podstaknut čovekovom ljubavlju prema životinjama. Pročitao je nekoliko pesama iz zbirke „Ranjeni vuk.

Dušan Kovačević Batulja rođen je 1961. u Rumi. Pesme piše iz ljubavi i hobija. Objavio je šest zbirki pesama: „Zaborav tražim“, „Još sanjam“, „Život je tajna“, „Ranjeni vuk“, „Lira mira i seoska idila“ i „Vrata sreće“.

Član je Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR) Novi Sad i Udruženja pisaca „Čegar” Niš. Učesnik je većeg broja kulturnih manifestacija i zastupljen je u više od 30 zbornika i antologija poezije. Živi i stvara u Malim Radincima (selo pored Rume).

Komentari

Jovan Plačkić Jovan Plačkić

Drago mije dasam bio deo toga

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja