Одржано књижевно вече Душана Ковачевића Батуље

31/07/2019

У среду 31. јула у клубу „Трибина млaдих” Културног центра Новог Сада, уприличено је књижевно вече Душана Ковачевића Батуља. Осим песника, говорила је и Љиљана Гутић Ковачевић, песникиња. Модератор је био Стеван Бабић.

Поздрављајући окупљене љубитеље поезије, Љиљана Гутић Ковачевић предложила је да се уместо дугих говора и рецензија одмах пређе на поезију јер песма треба да говори о песнику. Стога је замолила песника Јована Плачкића да прочита неколико Ковачевићевих песама. Он је прочитао песме из збирке „Живот је тајна“ које су наишле на леп пријем код новосадске публике.

Аутор Ковачевић рекао је да је многе песме написао инспирисан истинитим догађајима, било да је мотив љубавни,социјални или пак подстакнут човековом љубављу према животињама. Прочитао је неколико песама из збирке „Рањени вук.

Душан Ковачевић Батуља рођен је 1961. у Руми. Песме пише из љубави и хобија. Објавио је шест збирки песама: „Заборав тражим“, „Још сањам“, „Живот је тајна“, „Рањени вук“, „Лира мира и сеоска идила“ и „Врата среће“.

Члан је Савеза књижевника у отаџбини и расејању (СКОР) Нови Сад и Удружења писаца „Чегар” Ниш. Учесник је већег броја културних манифестација и заступљен је у више од 30 зборника и антологија поезије. Живи и ствара у Малим Радинцима (село поред Руме).

Коментари

Јован Плачкић Јован Плачкић

Драго мије дасам био део тога

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања