Održana tribina „Tinejdžeri i roditelji“

26/04/2016

U klubu „Tribina mladih“ u ponedeljak 25. aprila  u okviru ciklusa „Roditeljstvo novog doba“ održano je predavanje „Tinejdžeri i roditelji“. Na predavanju su govorile Dijana Radojković, predavač i sertifikovani edukator Pozitivne discipline i Marina Koprivica, defektolog i logoped.

„Roditeljstvo novog doba“, autora Marine Koprivica je  ciklus predavanja namenjenih roditeljima i svim ostalim zainteresovanim da prošire svoja znanja i podrže decu i mlade u njihovom odrastanju. Na početku predavanja Marina Koprivica je istakla da je tinejdžersko doba najizazovniji period za svako dete i svakog roditelja.

DSC_0011-2
Marina Koprivica

– Ovo je period tranzicije kada dete postaje odrasli čovek. Ono se menja i psihički i fizički. U pitanju je doba kada deca istražuju sopstveni identitet. Isto tako, roditelji se nalaze u problemu jer „ne prepoznaju svoje dete“, ne znaju da li da budu strogi ili da mu daju slobodu – objasnila je Koprivica

Dijana Radojković je rekla da to što roditelji često govore da deca nisu ista kao pre je rezultat promene celokupnog društva tokom vremena. Te promene su uticale i na decu i na roditelje.

DSC_0009-2
Dijana Radojković

– Bila sam u dilemi kako da pripremim ovo predavanje, kako da pomirim neke nespojive stvari. Sa jedne strane naučna istaživanja i činjenice, a sa druge svakodnevni život – rekla je Dijana Radojković.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iTTyz3lo0u0[/youtube]

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja