Одржана трибина „Тинејџери и родитељи“

26/04/2016

У клубу „Трибина младих“ у понедељак 25. априла  у оквиру циклуса „Родитељство новог доба“ одржано је предавање „Тинејџери и родитељи“. На предавању су говориле Дијана Радојковић, предавач и сертификовани едукатор Позитивне дисциплине и Марина Копривица, дефектолог и логопед.

„Родитељство новог доба“, аутора Марине Копривица је  циклус предавања намењених родитељима и свим осталим заинтересованим да прошире своја знања и подрже децу и младе у њиховом одрастању. На почетку предавања Марина Копривица је истакла да је тинејџерско доба најизазовнији период за свако дете и сваког родитеља.

DSC_0011-2
Марина Копривица

– Ово је период транзиције када дете постаје одрасли човек. Оно се мења и психички и физички. У питању је доба када деца истражују сопствени идентитет. Исто тако, родитељи се налазе у проблему јер „не препознају своје дете“, не знају да ли да буду строги или да му дају слободу – објаснила је Копривица

Дијана Радојковић је рекла да то што родитељи често говоре да деца нису иста као пре је резултат промене целокупног друштва током времена. Те промене су утицале и на децу и на родитеље.

DSC_0009-2
Дијана Радојковић

– Била сам у дилеми како да припремим ово предавање, како да помирим неке неспојиве ствари. Са једне стране научна истаживања и чињенице, а са друге свакодневни живот – рекла је Дијана Радојковић.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iTTyz3lo0u0[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања