Одржана трибина „Родитељско вођство“

07/06/2016

Трибина под називом „Родитељско вођство“ одржана је у понедељак 6. јуна у клубу „Трибина младих“. О теми су говориле Марина Копривица, логопед и ауторка циклуса „Родитељство за ново време“ и Ивана Мушкиња, национални водитељ организације  FamilyLab у Србији.

DSC_0064

Ово је била шеста по реду трибина ове тематике, а цео циклус је осмишљен са циљем да се допринесе интеракцији стручњака и родитеља који траже одговоре на многа питања.

– Захваљујем се Културном центру Новог Сада на сарадњи и препознавању значаја када су у питању овакве теме – рекла је Марина Копривица.

Ауторка предавања истакла је да се данашњи родитељи суочавају са многим проблемима и недоумицама и да им је често потребна подршка.

– Добробит детета није само ствар родитеља него целог друштва које треба да буде подршка – истакла је Копривица.

Како помоћи родитељима, деци и целој породици уопште у времену када су пољуљане моралне норме и родитељи се често сусрећу са тврдњом да су управо они кривци за све што није добро када су деца у питању говорила је Ивана Мушкиња.

Ивана Мушкиња је национални водитељ  FamilyLab-а – организације која постоји у 20 земаља широм света и бави се промовисањем вредности породичног психотерапеута Јеспера Јула.

– Прича о родитељству је врло комплексна и за њено разумевање потребна је шира слика. Проблем са којим се суочавамо је мањак литературе и програма који се баве искључиво родитељством – објаснила је Мушкиња.

 

DSC_0081
Ивана Мушкиња

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања