Održana tribina o kulturološkim aspektima geopolitike

07/12/2016

Tribina „Kulturološki aspekti geopolitike“  održana je  u sredu 7. decembra  u Klubu „Tribina mladih“. Autor i predavač bio je Milorad Vukašinović.

Ciklus predavanja i tribina „Razgovori o geopolitici“ osmišljen je i realizovan kao vid popularizacije jedne discipline koja je poslednjih godina i u našoj sredini doživela određenu afirmaciju. Predavač je novosadski novinar i publicista Milorad Vukašinović, čije su objavljene knjige, geopolitičke analize i televizijske emisije, privukle pažnju, upravo zbog osobenog geopolitičkog pristupa najsloženijim temema i fenomenima savremene društvene i političke scene.

img_1056
Milorad Vukašinović, novinar i publicista

-Veliku zahvalnost dugujemo Kulturnom centru Novog Sada i njegovom rukovodstvu jer su prepoznali značaj ovakve teme. Iza nas je godina puna velikih geopolitičkih promena, kao što su Bregzit, pobeda Donalda Trampa, kriza u Siriji i sada već slobodno možemo govoriti o višepolarnosti međunarodne politike. Mislim da su pred nama događaji od velikog značaja – rekao je Vukašinović i dodao da geopolitika kao naučna disciplina zahteva i zaslužuje više prostora i pažnje u javnosti i akademskim krugovima.

 

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja