Одржана трибина о културолошким аспектима геополитике

query_builder

Трибина „Културолошки аспекти геополитике“  одржана је  у среду 7. децембра  у Клубу „Трибина младих“. Аутор и предавач био је Милорад Вукашиновић.

Циклус предавања и трибина “Разговори о геополитици” осмишљен је и реализован као вид популаризације једне дисциплине која је последњих година и у нашој средини доживела одређену афирмацију. Предавач је новосадски новинар и публициста Милорад Вукашиновић, чије су објављене књиге, геополитичке анализе и телевизијске емисије, привукле пажњу, управо због особеног геополитичког приступа најсложенијим темема и феноменима савремене друштвене и политичке сцене.

img_1056

Милорад Вукашиновић, новинар и публициста

-Велику захвалност дугујемо Културном центру Новог Сада и његовом руководству јер су препознали значај овакве теме. Иза нас је година пуна великих геополитичких промена, као што су Брегзит, победа Доналда Трампа, криза у Сирији и сада већ слободно можемо говорити о вишеполарности међународне политике. Мислим да су пред нама догађаји од великог значаја – рекао је Вукашиновић и додао да геополитика као научна дисциплина захтева и заслужује више простора и пажње у јавности и академским круговима.

 

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language