Održana tribina „Kako se promovisati na internetu?“

25/06/2018

Tribina „Kako se promovisati na internetu?“ održana je u ponedeljak 25. juna u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. O ovoj temi govorili su Željko Injac, glavni urednik sajta Vidovdan i Predrag Filipović, medijski inženjer.

Uz konstataciju da društvene mreže čine veliki deo naše svakodnevice, Filipović je na početku tribine istakao da mnogi društvene mreže koriste zarad puke komunikacije ili informisanja, ali da one mogu da budu moćan alat za ličnu promociju i razvoj poslovanja.

Filipović je, zatim, kazao da je lično bio pristalica fejsbuka, ali politika ovog oblika društvene mreže često menja svoje logaritme. Instagram je preuzeo primat i što se tiče  promocije, postao je vodeća društvena mreža. U suštini, svaka društvena mreža sada teži da mnogo toga integriše u jedno.

– Instagram je nedavno uveo opciju „instagram tv“ koji zapravo predstavlja verziju „jutjuba“, pa ko god želi, može da snimi video kako bi ga drugi gledali na duže staze, a ne samo 24 časa, kako je bilo do sada, što je korak napred za instagram  – rekao je Filipović i dodao da su sve društvene mreže počele da se integrišu.

Govoreći o opredeljenju pojedinca za neku od društvenih mreža, Injac je kazao da to zavisi od toga šta želimo da prezentujemo.

Ako je u pitanju vizuelno izražavanje, najbolji je instagram, a ako je reč o diskusijama, najpogodniji je tviter, dok fejsbuk omogućava širu aktivnost – fotografije, video – klipove, ali i da se napiše duži tekst koji se može prenositi na neke „sajtove“.

 – Kada je reč o ličnoj promociji, bitno je pozicionirati svoje virtuelno mesto i puno raditi, pa i kombinovati društvene mreže da bi se dobila brojnija publika i veći uticaj. Za takve rezultate meni je trebalo 15 godina, jer to nije nešto što se može uraditi za par meseci ili godinu dana – otkrio je svoju „formulu“ Željko Injac.

Injac je na kraju objasnio da, kada je reč o slavnim ljudima, oni u većini slučajeva ne vode sami svoje profile, nego to rade timovi njihovih ljudi ili „influenseri“. Takođe, oni koji žele da zarade putem interneta, imaju opciju da taj obiman posao u svoje ime prepuste uticajnom članu neke društvene mreže.

 

 

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja