Одржана трибина Бескрај и(за) маске: Драган Симеуновић ~ интелектуалне мене и еволуција поретка

24/09/2021

У организацији Културног центра Новог Сада и Центра за културне интеграције Нови Сад, а уз подршку Градске управе за културу Града Новог Сада, у клубу „Трибина младих“ КЦНС одржана је трибина Бескрај и(за) маске: Драган Симеуновић интелектуалне мене и еволуција поретка. Испред Градске управе за културу Града Новог Сада на трибини је говорила Мирјана Лукић Маринковић, износећи неке од најупечатљивијих делова научне биографије Драгана Симеуновића, док се испред Центра за културне интеграције Нови Сад присутнима обратила психолошкиња Јелена Делибашић која је и најавила академика  Симеуновића.

Повод за трибину је стваралаштво Драгана Симеуновића – професора на Факултету политичких наука у Београду и познатог политиколога, чији је научни рад посвећен теорији, историји и филозофији политике.

Професор Симеуновић је аутор двадесетак књига о теорији политике, отаџбинским идејама, тероризму, глобализму, новом светском поретку, национализму и другим актуелним темама светске и наше политике. Творац је и образовне серије на ове теме на РТС-у. Његова аналитичка мисао, језгровит израз и леп стил допринели су да је Драган Симеуновић, осим као врстан педагог, цењен и као одличан писац.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања