Одржана радионица „Сведочења преживелих и њихов значај“

27/01/2023

У оквиру програма Ледена тишина, организованог поводом 81. годишњице Новосадске рације, у Ликовном салону Културног центра Новог Сада одржана је радионица „Сведочења преживелих и њихов значај“. Радионицу је водила др Гордана Тодорић, а модерирао је мср Владимир Папић.

Гордана Тодорић истакла је важност чињенице да се радионица одржава баш данас – 27. јануара, на Међународни дан сећања на жртве Холокауста, али и на дан када православни верници празнују Светог Саву, личност која је један од кључних стубова у историји образовања на овим просторима, нагласивши да су образовање, информисаност и жеља за сазнавањем истине темељ здравог, мислећег друштва и драгоцен алат младим генерацијама за које израз „Никада више!” неће бити фраза без значења, него формулација важног животног опредељења.

Радионица је осмишљена с намером да се укаже на значај историјске грађе коју представљају сведочанства оних који су преживели Холокауст али и друге геноциде, те да се учесницима пружи прилика да стекну основне вештине у непосредном раду са сведочанствима.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања